Saat kuvaussopimuksen allekirjoitettavaksi kuvauksen yhteydessä. Mikäli jokin kohta askarruttaa niin kysythän siitä minulta!


Sopimus


Kuvien valintagalleria toimitetaan asiakkaan nähtäväksi kolmen viikon sisällä kuvauksesta.

Valintagalleria on salasanalla suojattu nettigalleria. Mikäli asiakas ei halua kuvia tietoturvasyistä nettigalleriaan, on asiasta ilmoitettava kuvaajalle ennen kuvausta ja sovittava kuvien katselutilaisuudelle aika ja paikka.

Valintagalleria on asiakkaalle auki kaksi kuukautta. Tämän jälkeen kuvaajalla on oikeus sulkea galleria, uudelleen avauksesta voidaan veloittaa kymmenen euron (10 €) suuruinen maksu.

Valintagallerian kuvat ovat tarkoitettu vain valintaa varten, niitä ei saa käyttää muussa tarkoituksessa.


Kuvien valinnan ja laskun maksamisen jälkeen digitaaliset tiedostot toimitetaan asiakkaalle nettigallerian kautta kolmen arkipäivän sisällä*.

Muut kuvaajan valmistamat kuvatuotteet postitetaan kolmen arkipäivän sisällä*.

Muut kuvaajan yhteistyökumppaneiden valmistamien kuvatuotteiden toimitusajat ilmoitettu verkkosivuilla.

*Poissulkien kuvaajan lomat, joista informoidaan tarpeen tullen tilausvaiheessa.


Kuvaajalla kuvat ovat varmuuskopioituna vähintään 1 kuukauden ajan kuvien toimittamisen jälkeen. Tämän jälkeen varmuuskopiointivelvollisuus päättyy eikä kuvaaja ole velvollinen korvauksiin tiedostojen hävitessä.

Muistathan siis varmuuskopioida kuvat myös itse!


Kuvien tekijänoikeus säilyy aina kuvaajalla.


Netti-tiedostojen käyttöehdot:

✓ Kuvien julkaisuoikeus henkilökohtaisissa sosiaalisen median kanavissa, verkkosivuilla ja blogeissa, ei kaupallisissa julkaisuissa. (Julkaisu on kaupallinen, mikäli julkaisija hyötyy siitä rahallisesti, tavaroiden tai palveluiden muodossa, sovi näissä tapauksissa julkaisuehdoista etukäteen kuvaajan kanssa)

✓ Kuvaa ei tule käsitellä itse jälkikäteen (kuvankäsittelyllä tai erilaisilla filttereillä) ja kuvaajan vesileiman tulee pysyä kuvassa näkyvillä. Poikkeuksena instagramin ja facebookin profiilikuvan automaattinen rajaus.

✓ Samoin ehdoin kuvan voi luovuttaa julkaistavaksi myös lähipiirille (perhe ja ystävät) ja muille kuvassa esiintyville henkilöille.


Täysikokoisten tiedostojen käyttöehdot:

✓ Samat ehdot kuin netti-tiedostoille, mutta saat julkaista kuvia myös ilman kuvaajan vesileimaa.

Lisäksi

✓ Kuvien vedostusoikeus, ei kaupalliseen käyttöön. Vedosten määrää tai valmistajaa ei ole rajoitettu.

✓ Kuvan voi luovuttaa seuran, yhdistyksen tai muun voittoa tavoittelemattoman järjestön käyttöön (esimerkiksi jäsenlehteen). Kuvaajan nimi tulee julkaista kuvan yhteydessä. (Jos olet epävarma, onko kyseessä kaupallinen vai voittoa tavoittelematon käyttötarkoitus, voit kysyä kuvaajalta lisäohjeita kuvan käytöstä.)

Kuvien julkaisulupa

Kuvaaja saa julkaista kuvia verkkosivuillaan, instagramissa, facebookissa sekä omassa markkinointimateriaalissaan. Asiakkaiden nimiä ei julkaista kuvien yhteydessä.


Kuvaaja ei saa julkaista tunnistettavia kuvia omissa kanavissaan ja markkinoinnissa, ilman erikseen pyydettävää kuvakohtaista lupaa.

Follow me on Instagram